Halveer de goed gewassen appels in de lengte en verwijder het
klokhuis.
Dek van beide soorten een helft meteen strak met gladfolie af om
verkleuren te voorkomen.
Snijd de resterende appelhelften met de schil in kleine blokjes.
Snijd ook één van de augurken in blokje
Snijd de bosuitjes in ringetjes.
Doe de appelblokjes met de blokjes augurk, de bosui, 1 eetlepel
augurkenvocht, de mayonaise en de zure room in een kom en schep ze door
elkaar.
Breng de salade op smaak met wat zout en peper.
Verdeel wat gemengde sla over de borden.
Leg op ieder bord een gerookte forelfilet en schep er de salade naast.
Garneer met plakjes rode en groene appel van de achtergehouden
appelhelften en met plakjes augurk.
Geef er toost en boter bij.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |